Headerbild

Meddelande 2010-05-16 från Gevärssektion

2010-05-19 i Värmlands Skyttesportförbund / Nyheter / Arkiv 2010

Meddelande  2010-05-15

 

 

GEVÄRSSEKTIONEN

VÄRMLANDS SKYTTESPORTFÖRBUND

 

 

Värmlands Skytteförbunds            Efter att Värmlands Skytteförbund. Värmlands Ungdomsskytteförbund och

”överblivna medel”                        Värmlands Sportskytteförbund satsat vardera 65 000 kronor till det nya  

Värmlands Skyttesportförbund, bestämdes att det överskjutande kapital som fanns i skytteförbundet skulle samlas i en typ av fond som föreningarna inom den nya gevärsskyttesektionen ska ha möjlighet att ansöka om medel ur. Bestämmelser över dessa medel bifogas.

 

Luftsäsongen                                Årets säsong med luftgeväret toppades av ett kanonfint resultat från Hanna Säker

Skoga-Ekshärad då hon satte nytt rekord med 400 p + 103,9 p = 503,9 p i finalen vid Swedish Cup tävlingarna i Svärdsjö. Det är även ett bättre resultat än det regerande europarekordet från 2008 som ligger på 502,1 p, men det rekordet kan inte slås på Swedish Cup.

Vi har  under säsongen haft två DM tävlingar, ett inom sportskyttet och ett natio-nellt. Detta kommer att fortsätta tills instruktioner kommer från centralt håll om en eventuell sammanslagning av tävlingarna.

 

Fältskyttesäsongen                      Årets fältskyttesäsong blev mycket kort i Värmland. Endast 3 större inbjudnings-tävlingar kunde genomföras och då 2 st lördag söndag 6 och 7 februari samt den 3:e söndagen därpå, alltså alla tävlingarna inom 9 dagar. Då sedan DM:et tvinga-des ställa in, blev det en rekordkort säsong. DM tävlingen planeras att genom-föras till hösten i Kristinehamn. Inför nästa säsong uppmanas arrangörerna om möjligt att sprida ut tävlingarna under en längre period.

                                            Vid vinterriksskyttet i Övertorneå segrade Henry Håkansson och Anna Håkans-son blev trea. Bägge tävlande för Eda skg. Vid SM lyckades Kenneth Bogelid Bogen bäst av Värmlandsskyttarna med en fin tredje plats i veteranernas mäster-skap. Också junioren Jonatan Gustafsson Grums lyckades bra med en sjätte plats som resultat.

 

Fältskyttetallrikar                          För att kunna erhålla poäng på tallrikarna, måste jag ha resultatlistor från de kretsmästerskap som arrangeras, annars får skyttar i dessa kretsar inga poäng att tillgodoräkna sig. DM tävlingen i fält håller jag koll på. Här följer en samman-ställning över vilka kretsmästerskap som jag har erhållit resultatlista från sedan säsongen 2007:

2007      Fryksdalen, Nordmarken.

2008      Fryksdalen, Kristinehamn, Nordmarken.

2009      Fryksdalen, Nordmarken.

2010      Fryksdalen.

Har det arrangerats några kretsmästerskap i övriga kretsar, kan ni skicka in resultatlistor för att Era skyttar ska kunna få sina poäng räknade. Glöm ej bort detta framöver.

Följande skyttar kommer att få sin tallrik vid DM tävlingen till hösten:

Lars Hedlund, Mats Jansson och Christer Johansson.

Skyttar som har en poäng kvar till nästa tallrik:

Anders Johansson och Sven-Åke Werme.

Skyttar som har två poäng kvar till nästa tallrik:

Leif Andersson, Lennart Johansson, Sven-Olle Ottosson och Leif Svensson.

 

 

 

 

 

Fältskjutning med gevär.

Poäng erhålles vid distriktsmästerskapet och vid kretsmästerskapen.

                                                         Distriktsmästerskapet                               Kretsmästerskapen

                                                         segraren          5 p                                       segraren          3 p

                                                         2:an                  4 p                                       2:an                  2 p

                                                         3:an                  3 p                                       3:an                  1 p                

                                                         4:an                  2 p                                       Vid fler än 25 deltagare får 4:an 1 p

                                                         5:an                  1 p                                       Vid fler än 50 deltagare får 5:an 1 p

                                                         6:e tom 10:e     1 p

                                                         För första tallriken fordras 10 p, andra 30 p, tredje 50 p osv.

 

Landslagsuttagning Kh            Uttagningen för det nationella landslaget i korthåll kommer att genomföras i Arvika , fredagen den 16 juli, dagen efter Arvikakedjan

 

 

Finalskjutningar gevär              Vid sektionens senaste möte togs frågan upp om vi kan förändra finalskjutningarna

för att även klasserna 3 och 4 ska kunna få en större chans att skjuta finaler. Som det vanligtvis är idag, skjuts en final gemensamt för Elit, 4 och 3. Från styrelsen föreslår vi nu att en final skjuts för endast klass Elit, en final skjuts för klasserna 4 och 3, lämpligen delas finalen upp så att hälften av tavlorna är för klass Elit och andra hälften för klass 4 och 3.  Sedan tidigare är det brukligt med en veteranfinal och en final för liggande klasserna. Där föreslås ingen ändring. Det skulle alltså bli 4 finaler i två skjutlag. Alltså ingen utökning av antalet skjutlag.

 

Anmälan JSM      OBS!           Anmälan till JSM i Kristinehamn ska göras förbundsvis, vilket betyder att ni ska sända anmälan till: Värmlands Skyttesportförbund, Gevärssektionen,

Mallbacken 91, 686 97 Lysvik. Fax 0565-81095.

Mail: varmlands.skytte@telia.com

                                                      Anmälan till förbundet senast tisdag 10 augusti.

 

Ungdomssektion                       För att kunna starta upp en ungdomssektion i skyttesportförbundet krävs att vi från gevärssidan lyckas skrapa ihop åtminstone 4 intresserade personer. Vi har i dagslä-get 2 som anmält sig. Försök nu i era respektive föreningar att få fram intresserade ungdomar, ej äldre än 30 år, så att en sektion kan bildas. Ett bidrag om 50 000 kronor från Sv skyttesportförbundet kommer då att utbetalas som sektionen har som startkapital.

 

Junitävlan                                   Förbundets egen hemmabanetävling med gevär, Junitävlan, skjuts i år för 87:e året i rad. Tävlingen pågår under hela Juni månad. Inbjudan bifogas.

 

Västsvenska pokalen                Tävlingen arrangeras i år i Skövde, söndagen den 30 maj. Då det samtidigt är en lagtävling mellan förbunden, är det av vikt att vi verkligen kan få med många skyttar som kan representera Värmland och därmed få ett slagkraftigt lag. I laget ska ingå 10 skyttar, varav de 7 bästas resultat räknas. Lagtävlingen skjuts endast i liggande. Anmälan senast 22 maj. Inbjudan bifogas.

 

Hemsidan                                    Vår nya hemsida: varmland.skyttesport.se  har nu varit igång några månader. Jag hoppas att Ni har varit inne och kollat på sidan. Bo Knoblauch, som organiserar sidan har lagt ned ett stort arbete och han önskar nu att Ni skickar honom material som kan läggas ut. Han meddelar att han lagt upp en egen e-post adress för hemsidan: portalen.varmland.skyttesport@tele2.se som Ni kan använda.

 

SM kpist 2010.                            Värmland kommer återigen att genomföra SM i kpist. Tävlingscentrum blir Tingvallahallarna och Sanna skjutbana på Våxnäs i Karlstad helgen 27-29 augusti 2010. Vi kommer även att behöva få hjälp med skjutledare och markörer för fältskjutningen. Ta upp detta i Era föreningar och meddela Kjell Nilsson i Lesjöfors ( tel 0590-30928, e-post: kjellnilsson.0590-31111@telia.com), vilka som kan hjälpa till. Totalt behövs cirka 40 personer till detta.

                                                      SM Ak 4 kommer att genomföras 25-26 augusti med fältskjutningen på Villingsbergs skjutfält och banskjutningen på Kristinehamns skyttecenter. Arrangör av dessa tävlingar är Örebro-Värmlandsgruppen inom hemvärnet.

 

Gevärskyttekort                         Se tidigare utskick via mail från examinator Stefan Lundgren om möjligheten av att kunna erlägga prov för gevärsskyttekortet vid kothållstävlingarna i Deje den 12 juni och vid Paradisträffen den 14 juli. Han har gjort en förkortad version att läsa innan provet. Om ni önskar fler exemplar av denna, kontakta undertecknad.

 

Inbjudningar                               Nu har det hänt igen, att en arrangör sett sig tvingad att ställa in sin inbjudnings-tävling på grund av att det är alldeles för få skyttar som anmält sig när anmälnings-tiden har gått ut. Föreningar och skyttar uppmanas att anmäla sig i tid för att vi ska slippa få fler tävlingar inställda. Nu  senast var det Skoga-Ekshärad som ställde in sin korthållstävling. Det är också önskvärt att arrangören sänder  inbjudan direkt till föreningarna och även till förbundets hemsida. Det är inte alla som är in på hemsidan och kollar. Kanske kan vi få fler deltagare om inbjudan sänds direkt till föreningarna.

 

Adresslista                                 Listan bifogas, kontrollera att rätt uppgifter finns ifyllda. Meddela eventuella ändringar till undertecknad, tack.

 

Bilagor                                         1. Värmlands Skytteförbunds överblivna medel

2. Junitävlan

3. Västsvenska Pokalen

4. Adresslista

 

 

Lycka till under sommarens skjutningar.

 

 

För gevärssektionen

Jan-Olof Svensson

 

Bilaga 1