Headerbild

Tavelfel orsaken till den inställda Paradisträffen

2010-07-16 i Värmlands Skyttesportförbund / Nyheter / Arkiv 2010

Efter att endast två skjutlag hade kunnat fullfölja Paradisträffen igår blev vi som arrangörer tvungna att ställa in tävlingen då många skyttar fick skott som försvann eller skott som inte stämde. Efter att på alla tänkbara sätt försöka att få igång banan

Bjarte, tekniker från Kongsberg, anlände till Paradisbanan vid 17-tiden för att hjälpa till att finna orsaken till varför kontakten mellan tavlorna och monitorerna inte verkade fungera. Banan gicks sedan igenom i sin helhet och efter ett par timmar konstaterades att bana 17 hade ett skottantal på ca 7 400 skott registrerat som inte alls stämde överens med verkligheten. Det innebar att bana 17 ständigt skickade stora mängder data mellan tavlorna och monitorerna vilket gjorde att det blev överbelastat och kö i kommunikationen. Det ledde till att ett antal skott inte hanns med att registreras på banorna då informationen från bana 17 ”låg i vägen”. Dessutom blockerades även signalerna mellan tavlorna och monitorerna som styr att duken ska matas fram vilket gjorde att duken på flera banor inte matades och därför hände det att flera skott hamnade i samma hål och därmed blev flera skott felaktigt registrerade. Bjarte hade bara varit med om detta fel en gång tidigare under sin tid på Kongsberg. En ny tavelenhet sattes upp på bana 17 och vid 21:30 fungerade banorna igen som de skulle.

Självklart är vi som arrangörer väldigt ledsna över att tävlingen inte gick att fullfölja men tekniken var något vi inte kunde rå över. Vi ser däremot med tillförsikt framemot att nästa år bjuda in till Paradisträffen igen.

 

Text Eric Wallberg