Headerbild

JONAS VANN ARVIKA KEDJAN

2010-07-17 i Värmlands Skyttesportförbund / Nyheter / Arkiv 2010

Skyttar från hela Sverige, Norge och Danmark fanns på Paradisbanan i Arvika under torsdagen för att skjuta Arvika Kedjan på 300 metern. Onsdagens korthållstävling blev tyvärr inställd på grund av datakrångel på den nyinstallerade banan.

Arrangörerna var mycket ledsna över att det inte gick att fullfölja tävlingen, men var tvungna att ställa in för att banan är uppbokad av landslagsuttagning senare i veckan. I A-finalen hade Anders Brolund från Arvika chans på att ta hem Arvika Kedjan för alltid, när han gick in i finalen med 286 poäng, två poäng efter Jonas Sjöberg från Ransberg. Pressen blev för stor och en försmädlig sexa i stående förstörde chansen till seger. – Jag blev nervös och borde ha tagit om det där skottet säger Anders lite besviket efteråt. Jonas vann kedjan med 427 poäng och Anders slutade på 423. Bästa värmländska ungdom blev Emma Hansson från Storfors med en fjärdeplacering i C-finalen med 432 poäng. Lagtävlingen vanns av favoriterna Karlstad-Ulvsby med 141 poäng med Sven-Åke Werme, Henric Nordlöf och Stefan Alesved. Tvåa blev Rommehed 138 och trea Danmark 1 med 133.

 

Bild: Anders Brolund blev bästa värmlänning i A-finalen när Arvika Kedjan avgjordes på Paradisbanan.

Bild: Göran Berggren från Skillingmark var dagens bäste skytt i finalens stående skytte. Göran klämde i med 48 poäng av 50 möjliga.

 

Text & Bilder: Anna Håkansson