Headerbild

JSM ARRANGERAS I VÄRMLAND

2010-07-27 i Värmlands Skyttesportförbund / Nyheter / Arkiv 2010

Under helgen 10-12 september kommer Junior SM och RM gå av stapeln på skjutbanan i Kristinehamn som arrangerar tillsammans med Värmlands Skyttesportförbund denna stora tävling. Tävlingsledaren Jan-Erik Fäldt från Storfors är mycket hoppfull och hoppas att

BILD JSM/RM: Här ses några av de Värmländska ungdomar som kommer att skjuta JSM/RM i Kristinehamn. Frv Martin Dahlgren, Arvika. Amanda Nilsson, Beted. Fredrik Thyberg, Edsjörke, Andreas Höjevik, Storfors. Daniel Nilsson, Edsbjörke. Jan-Erik Fäldt (tävlingsledare) och Fredrik Sandberg från Storfors.

 

BILD: Elin Brask från Eda är en av de ungdomar som kommer att ta chansen att prova på att skjuta med rem i JSM. Alla som skjuter i JSM måste använda remstöd och vara minst 13år och ha både gevärsskyttekort och aktivitetskort.

 

För denna chans kommer inte tillbaka på länge, då ungdomarna får tävla på hemmaplan. Ifjol startade 180 ungdomar så jag hoppas på ännu fler i år säger Jan-Erik Fäldt som hoppas få se ett tjugotal ungdomar från Värmland. Vi har massor med duktiga skyttar i hela länet med bland annat två svenska mästare från tidigare år, nämligen Fredrik Thyberg, Edsbjörke och Fredrik Sandberg, Storfors. Jag tror också mycket på Hagfors duon Jan Moss och Emelie Larsson, Johanna Bast, Skoga-Ekshärad och Jonathan Gustavsson från Grums och många fler. Även i förbundslagskjutningarna där fem ungdomar ingår borde Värmland ha riktigt bra chanser, men största problemet är nog trots allt på boendefronten då TV pucken arrangerar samma helg, så jag hoppas att alla har beställt boende i god tid avslutar Jan-Erik lite bekymrat. Totalt är det sex tävlingar denna helg då det tävlas i korthåll fält, korthåll liggande och ställning, 6,5 liggande och ställning och sportskytte 6,5 3x10.

 

Text & Bilder: Anna Håkansson