Headerbild

DAVID VANN DUBBELT I EDA

2010-09-09 i Värmlands Skyttesportförbund / Nyheter / Arkiv 2010

Det var jämnt, men det var David Lindqvist som vann Edaserien på 300 meter med stabilt skytte. Serierna 96, 97, 97 totalt 290 poäng gav seger då ungdomarna har skjutit sju omgångar varav de tre bästa serierna räknas ihop. Tävlingen har pågått under tisdag

Norma hade även satt upp ett pris till den ungdom som deltagit på flest träningskvällar. Detta pris fick Marcus Augustsson som visat stort intresse och har gjort fantastiska framsteg under sommarsäsongen. I remklassen vann Rikard Holmqvist med 272 poäng. Totalt har 13 Eda skyttar skjutit serien. Edas Gillesmästerskap för ungdom arrangerades också i samband med att ungdomarna sköt den rikstäckande hemmabanetävlingen Riksskölden, även denna gång med David som segrare. – Det är första gången jag skjutit en åtta här på 300 metern och det har gått bättre med 6,5 än på korthållsbanan i år, men jag är nöjd med totalsumman; sa David. Tvåa i Gillesmästerskapet blev Samuel Magnor 189 då han öppnat mycket starkt. Trea blev Elin Brask med 187 poäng, samma poäng som Daniel Severinsson. Elin vann kampen med bättre skytte på sista serien. Däremot klämde Daniel i med en suverän 50 poängare med fem tioettor i näst sista serien. Femma blev Marcus Augustsson som satte två personliga rekord denna kväll och avslutade med 95 poäng. Kvällen avslutades med prisutdelning, korv och Jill bjöd på ”jätte god” äppelkaka med vaniljsås.

 

Bild: Frv Elin Brask, Samuel Magnor, Marcus Augustsson, David Lindqvist och Daniel Severinsson har samtliga skjutit Edaserien på 300meter och har gjort stora framsteg.

 

Bild: Marcus Augustsson Eda fick Normas hederspris som tilldelades den ungdom som deltagit på flest träningskvällar.

 

Text & Bilder: Anna Håkansson