Headerbild

Guldmedaljer vid skol-SM i skytte till Värmland

2010-09-27 i Värmlands Skyttesportförbund / Nyheter / Arkiv 2010

Fredag eftermiddag, bilen packad med utrustning för två dagas skytte på Skol-SM i Eskilstuna. Det var en returresa till Eskilstuna då även förra årets Skol-SM gick här. På fredagen skedde vapenkontrollen och från Vargbroskolan hade man skickat en förtrupp

I korthåll K15 där sköt Erik Bengtsson Älvstrandskolan till sig en 7:e plats i finalen med  295 poäng även Samuel Magnor från Gunnarsbyskolan fick en 18:e plats i  finalen på 291 poäng och Felix Olsson Centralskolan 20:e plats på 290 Poäng.

Till final gick de skyttar som i grundomgången hade 194 poäng eller mer. Det var en tuff konkurrens bland årets korthållsskyttar. Övriga skyttar som sköt K15 var Niklas Larsson, Johan Larsson, Emma Hansson, Emil Fäldt, Anna Eklöf, David Johansson, Benjamin Gustafsson, Sara Dahlström, Erika Skau, Amanda Nilsson och Marcus Carlsson deras resultat räckte tyvärr inte till final.

 

Bland skyttarna som skjuter korthåll K17 var det inte lika många som startade, därför blev det ett mindre antal till final. Resultat för att gå till final var 190 poäng och från Värmland fanns Andreas Höjevik med i finalen han fick 281 poäng  och en  19:e placering.

 

I gevär 6,5 mm G15 fick Värmlandsskolorna med 3 skyttar, alla från Vargbroskolan i Storfors. Dagen bästa Värmlandsskytt blev Anna Eklöf på 293 poäng som fick en silvermedalj. Hennes skolkompis Emma Hansson sköt 282 poäng och detta fina resultat gjorde att flickorna tog hem vandringspriset i lag. Vargbroskolan har sedan många år en fin tradition att skola fram många bra skyttar så även Emil Fäldt och Niklas Larsson lyckades bra i lagtävlingen med en fin 5:e placering.

 

I klassen G17 ledde Andreas Höjevik inför finalen med en poäng före 2:an Tom Axelsson. I denna gren fanns det även här 3 skyttar från Värmland i finalen och efter finalen hade Värmland en stolt guldmedaljör i Andreas Höjevik, Klara gymnasium att gratulera, även Johan Gustavsson, Nobelgymnasiet och Jonathan Gustafsson. Sundsta/Älvkullegymnasiet skött bra resultat.

 

Lördagen avslutades men en stor prisutdelning på Munktellarenan inne i Eskilstuna och så var det dags att ladda batterierna inför söndagens fältskjutning.

 

Skyttarna i korthåll åkte ut till skyttecentrumet i Eskilstuna och gick en patrullstig på 6 stationer, I klassen K15 fält fick Sara Dahlström Kyrkebyskolan 28 poäng, Amanda Nilsson Hierneskolan 21 poäng Elin Brask, Gunnarsbyskola 19 poäng . Sara placerade sig 6:a bland 43 skyttar.

 

Fälttävlan i gevär 6,5 hade fått byta skjutplats och nu fick vi resa en bit till Stockumla skyttecentrum,Västerås,där det skulle skjutas 6 stationer. Det var uppehåll men blåsigt så vinden gjorde det svårt för skyttarna vid någon station. Anna Eklöf fick 34 poäng av 36 och Emil Fält hade 30 poäng Efter avslutad skjutning åkte skyttarna tillbaka till Hugelsta skyttecentrum i Eskilstuna för prisutdelning. När vi åkte från skjutningen framgick det inte vilka skyttar som vunnit lagtävlingen så det blev en glad överraskning att Vargbroskolan vunnit över Loos skola. Vargbroskolan vann på fler innerträffar. Anna Eklöf fick med sitt resultat på 34 poäng silvermedaljen individuellt. Övriga skyttar från Värmland gjorde även de en bra tävling.

 

Söndagen avslutades med en prisutdelning och så vände vi hemåt mot Värmland med många fina minnen och priser i bilarna.

 

Översta bilden:  Guldmedaljörer i G17 och G15 lag med Ledare Jan-Erik Fäldt samt erövrat vandringspris i lag.

Bild: G15  bana

 

Bild: Lagtävling G 15. 6,5 mm bana.

 

 

Bild: G17 bana

 

Bild: GF15

 

Bild: lagtävlingen GF15

 

Hälsningar
Storfors skytteförening gm
Eva Eklöf