Headerbild

HENRY VANN FÄLT DM

2010-11-21 i Värmlands Skyttesportförbund / Nyheter / Arkiv 2010

42 skyttar gjorde upp om DM titlarna och den öppna tävlingen Kristinehamnsträffen som arrangerades i terrängen runt Ölme. Banläggarna Leif Edvinsson och Allan Johansson fick mycket beröm för sin väl arrangerade fältrunda som bjöd skyttarna på mål mellan 2

I DM veteraner segrade Jan-Olof Svensson från Edsbjörke med 34/11 och tog också silver i det öppna mästerskapet. Jonatan Gustavsson från Grums vann ungdomsmästerskapet som skjuts likadant som den högsta klassens program. Lagtävlingarna vanns av I2 och Storfors. Dagens största prestationer stod ungdomarna för i den yngsta klassen GF15. Elin Brask från Eda gjorde sin andra fältskyttestart och sköt fullt, alltså 36 träffar med 19 innerträffar. Första reaktionen var: - Jag måste ringa till pappa som är i Ungern och så hoppas jag verkligen att de arrangerar här nästa år, så jag får komma tillbaka hit. Trots Elins bedjande kan inte Allan Johansson lova att det blir så, det är otroligt mycket jobb bakom det här och vi har svårt att få ihop folk som markerar. Tvåa i yngsta klassen blev fältskytte debutanten David Lindqvist, Eda med 31/9 och på tredje Storforstjejen Anna Eklöf 28/8.

 

Övre bild: DM mästarna frv Ungdom Jonatan Gustavsson Grums, Öppna Henry Håkansson Eda och Veteran Jan-Olof Svensson, Edsbjörke.

 

Bild. David Lindqvist och Elin Brask önskades lycka till av Sven-Erik Palm före start.

 

 

Text & Bilder: Anna Håkansson