Headerbild

Två lyckade kortläger genomförda för våra gevärsskyttar

2011-05-23 i Värmlands Skyttesportförbund / Nyheter / Arkiv 2011

Ungdomssektionen kunde i maj erbjuda sugna gevärsskyttar lägerdagar i 6,5 och korthåll. Första lägerdagen var i Kristinehamn den 8 maj och dit kom 16 skytteungdomar.

Många föräldrar deltog också under dagen för att liksom skyttarna höra teoripass om skjutställning, vind och hur man bör tänka för att lyckas. Detta varvades självklart med mycket skjutande och övningar av olika slag. Både kudd-, rem- och ställningsskyttar var med och förhoppningen var att alla deltagare skulle få med sig några tänkvärda tips att använda hemma i sin egen träning. Föräldrarna fick även en skjutledargenomgång och kunskap om grundläggande regler som är viktiga för att kunna hjälpa sina ungdomar hemma i föreningen.

 

En vecka senare var det dags att samla korthållsskyttar i Arvika för ett liknande upplägg. 21 skyttar och många föräldrar kom till skjutbanan denna dag. Även här varvades korta teoripass med skjutövningar. Några ord om dagen kom från två killar som var med, Erik och Albin Johansson från Lekvattnet-Torsby skytteförening:

-          Vi hade en bra dag i Arvika för vi fick lära oss nya saker som t.ex att om man rör höger ben så ändras siktet. "Tio kronors-grejen" var också bra. Vi vill gärna ha fler träningsdagar får att lära oss ännu mera.

Och såhär säger deras pappa Mats:

-          Dagen var intressant och lärorik med många tekniska och sporrande förslag. För vår del är mycket nytt eftersom vi inte hållit på med korthållsskytte förut i någon större grad.

Vad skulle ni mer vilja lära er?

-          Vi vill gärna lyssna till hur elitskyttar tänker och tränar.

 

Ledare för dessa dagar var Jan-Erik Fäldt, Linda Strand, Tommy Henriksson och Erik Wallberg. Nöjda ledare som fick se ungdomarna bli glada för nya personliga framgångar på olika sätt! I slutet av dagen var det trötta, men ändå glada och nöjda skyttar som lämnade skjutbanan.

 

Vi tackar för dessa dagar och hoppas få återkomma i höst, men då ses vi i luftgevärshallen!

 

En glad skyttesommar till alla er där ute!

 

Vid tangentbordet: Linda Strand

 

Skytteläger IMAG0248

Foto: Linda Strand