Headerbild

ANDERS TOG ARVIKA KEDJAN FÖR ALLTID

2011-07-16 i Värmlands Skyttesportförbund / Nyheter / Arkiv 2011

Det krävdes två särskjutningar för att till sist kora årets segrare i den anrika Arvika Kedjan. Tävlingen startade under fredagen med liggande skytte och skyttarna fick ta med sig de femton första skotten in till lördagens ställnings skytte och slå ihop r

Arvikakedjan Tuva, Anders och Maja

Bild: Arvika Kedjans segrare Anders Brolund med döttrarna Tuva och Maja.

 

Inför A-finalen var Olle Gabrielsson, Rommehed på första platsen med 292 poäng och han hade ett försprång med tre poäng ner till Henry Håkansson, Eda. Medan Stefan Alesved, Karlstad-Ulvsby hade 288 och Anders Brolund, Arvika 287. För Anders Brolund fattades en inteckning för att ta hem Arvika Kedjan för alltid. Pressen var stor och blev ju inte mindre när skjutledaren Christer Persson försökte stressa upp skyttarna med vassa kommentarer. När sista skottet var avlossat hade Anders skjutit ikapp Olle Gabrielsson och båda hade totalt 430 poäng. Det behövdes sex skott, alltså två omgångar med tre skott för att kunna sära dem åt. – Det var underbart! Jag trodde inte jag skulle kunna komma ikapp och det var spänt. Jag försökte ta snabba beslut och så kom tankarna på pappa Sture som startade Arvika Kedjan 1978; sa Anders efteråt med tårfyllda ögon. På bänken bakom fanns ögonstenarna Maja och Tuva för att coacha pappa till ytterligare en seger. Lagfinalen sköts under fredagen och det var många värmländska lag i topp. Karlstad-Ulvsby segrade mot Eda efter särskytte då båda lagen stannat på 142 poäng. Karlstad-Ulvsby hade 28 poäng mot Edas 26 i den avgörande särskjutningen. Trea blev Arvika på 139, fyra Edsbjörke 133 och femma Storfors Lag 2 med 132 poäng.

 

Arvikakedjan Lagfinal

Bild: Karlstad-Ulvsby tog hem lagsegern. Henric Nordlöf, Linda Strand och Stefan Alesved var starkast i särskjutningen mot Eda.

 

 

Text & Bilder: Anna Håkansson