Headerbild

Januariträffens segerskytt Leif Sandberg. HARAKER

2012-01-22 i Värmlands Skyttesportförbund / Nyheter / Arkiv 2012

Full pott. Och totalseger. Januariträffens mest långväga skytt, Leif Sandberg från Kalix, visade än en gång varför han platsar i landslaget. Med sina maximala 36 träffar grejade 48-åringen en bejublad seger i det svårbemästrade vädret som innehöl

                                                                                    BWloggaR

— En härlig vinst. Ensam med maxträff är ju alltid drömscenariet, log norrbottningen sedan han hämtat ut segerpriset, en kaffemaskin plus 250 gevärspatroner, som dagens främste i den årligen återkommande gevärsfältskjutningen Januariträffen som lockade nästan 150 deltagare från Norrbotten i norr till Småland i söder.

BD-skytten kombinerade resan med att hälsa på sin dotter i Uppsala 

för att sedan fara och panga hem segern i västmanländska Haraker.        

— Jag har ju haft den här tävlingen i siktet länge, speciellt då jag hoppade över höstens Mälardalsträff eftersom vi flyttade just då. Extra kul att lyckas när man reser långt, medgav Kalixskytten som genom åren dokumenterat sig som en ren fältskyttespecialist med ett otal tunga vinster och deltagande i det svenska landslaget vid ett flertal tillfällen.

— NM i höstas gick ju uselt och jag behövde tid på mig för att ladda för kommande säsong och en bättre start går ju inte att få.

Vad siktar du på i vinter?

— I första hand SM i Vårgårda och givetvis påskskyttet i Tornedalen, ler 48-åringen innan han sätter sig i bilen för den långa hemresan.

Gissa om hemresan gick lätt den här gången?

BOSSE WIQVIST

 

Resultat 2012-01-22 Januariträffen