Headerbild

HENRY NÄRA I ÅRETS FÄLT SM

2012-04-18 i Värmlands Skyttesportförbund / Nyheter / Arkiv 2012

Byiga vindar och långa avstånd var avgörande på årets fältskytte SM som avgjordes i Vårgårda. Bästa värmlänning var Henry Håkansson från Eda som kom till sista stationen med endast två bommar.

När sista och avgörande stationen var skjuten fick han sin försmädliga tvåa markerad och stannade på totalt 42 träff och segraren Göran Hägg från Bälgviken hade 44 träff och fick skjuta isär med ytterligare två skyttar, nämligen tvåan Anders Pettersson, Älmhult och trean Sten-Olof Åberg från Sandviken. Henry Håkansson fick också klart att han är uttagen till NM som går i Norge i september. Näst bäste värmlänning var Lars Hedlund från Edsbjörke som hade 38 träffar och stannade på en trettioförsta plats. Bästa värmländska veteran var Kenneth Bogelid från Bogen med 34 träff och en trettioåttondeplats. Vann gjorde Donald Johansson, Ale 45 träff. Tyvärr fanns ingen värmländsk ungdom med i startfältet i ungdomsmästerskapet.

 

Överta bilden: Henry Håkansson, Eda kom på en femte plats med 42 träff.

Kenneth och Leif 

Bild: Veteranerna Kenneth Bogelid, Bogen och Leif Edvinsson, Kristinehamn var ute på skjutfältet i Vårgårda där de byiga kast vindarna ställde till det.

 

Text & Bilder: Anna Håkansson