Headerbild

Debatt: 6,5-skyttet

2012-05-28 i Debatt / Debatt

Idag har gevärssektionen haft sitt telefonmöte och jag hade till detta möte fört fram de fyra frågorna som vi i 6,5-skyttet arbetat en längre tid med:

 

  • Laddning i fältskytte
  • För många veteranklasser
  • Klassificeringstidpunkt
  • För många skott på tavlan.

 

Dessutom fanns ett förslag till en vitamininjektion för 6,5-skyttet i form av en klubbtävling i serieformat.

 

Mikael Svensson har snabbt som ögat efter mötet gett mig följande svar:

 

 

Hej igen! (feed-back efter Gevärs möte 27/5)

 

Vid dagens möte har Regelkommittén fått i uppdrag att arbeta in hittills inkomna synpunkter samt ev ytterligare tillkommande synpunkter i arbetet med Regelboken 2013. Jag räknar exempelvis själv med att samla ihop synpunkter från dialoger med skyttar vid bl a Margaretakedjan och Ban-SM. Likaså tar Stefan dialogen i 6,5-nätverket.

 

Förslag på justeringar kommer att dels gå på remissrunda till distrikten, dels publiceras för synpunkter på hemsidan. Efter remissrundan kommer förankrade beslut att publiceras på hemsidan.

Förankring går före tidspress, låt oss tillsammans göra något bra av framtiden.

 

Mvh/Micke

 

1000 tack så här långt Micke, du är på rätt väg!

 

Alltså äntligen något som liknar en dialog. Hoppas att ovanstående skisserade kontakter kan ge oss ett reglemente som vi kan acceptera och samtidigt få till stånd en vitamininjektion som kan sätta nytt liv i 6,5 skyttet. Alla ni som är på Margaretakedjan och SM i banskytte uppmanas att kontakta Mikael Svensson och föra fram era synpunkter. Frågorna har ju tidigare diskuterats i nätverket för 6,5 skytte och där finns ju en klar majoritet för förändring av nuläget. Vore också bra om ni drev frågorna mot distriktens Gevärssektioner och i andra lämpliga kontakter.

 

Hör gärna av dig med positiva likaväl som negativa synpunkter!

 

3-vlig sommar

 

klasg