Headerbild

Auktoriserad luftgevärsservice:

2012-09-07 i Värmlands Skyttesportförbund / Nyheter / Arkiv 2012

I Värmland kan man numera få service utförd på Anschütz luftgevär modell 9003, 8002 och 2002

Anders Johanson (Skillingmark, Beted samt Eda) har tillsammans med Anders Brolund, Jan-Åke Hulth och Patrik Andersson från Norma, genomfört två 2-dagarskurser hos Anschütz i Tyskland.

 

Skytteportalen ber Anders Johanson att berätta lite mer:

Jan-Åke Hulth kan sedan tidigare mycket om korthållgevären medan jag kommer att koncentrera mig mest på luftgevären, säger Anders. En service går till så att man skruvar isär vapnet helt och hållet, rengör alla delar, smörjer med rätt fett på rätt ställe, byter packningar och kontrollerar funktionen innan man plockar ihop bössan igen. På en del ställen skall det faktiskt vara torrt för att mekanismen inte ska kärva, annars blir det ojämn utgångshastighet. Eventuellt kanske man måste byta t ex en utsliten slagstiftsfjäder. Förutom att mäta och justera utgångshastigheten så har jag köpt ett speciellt mätinstrument för att kunna kontrollera att tryckregulatorn inte läcker samt att den håller rätt trycknivå. Vidare kontrolleras rekylkompensatorns funktion, för den kan behöva justeras om man skjutit mycket eller om det är länge sedan senaste servicen.

När man har skruvat isär bössan så kommer man dessutom åt att rengöra pipan med en läskstång genom kulläget.

 

I samarbete med Norma har jag skaffat ett litet reservdelslager så att jag kan lösa de mest sannolika problemen som kan uppstå. Jag tror att jag har så det räcker för att kunna modifiera en 8002:a till S2-versionen, åtminstone kan jag montera en rekylkompensator.

Jag håller på att fixa utrustning så att jag kan kontrollera diopterns funktion och så vore det bra med ett fäste för en skottstol i Gränshallen så att jag slipper använda sandsäcksstöd om jag behöver testa precisionen.

 

Jag har redan fått in flera luftgevär från förutseende skyttar som vill ha service utförd innan säsongen startar, avslutar Anders.

 

 


Kontakta mig för mer info...

Anders Johansson

aviaten69@telia.com

070-24 96 144