Headerbild

Resultat P. Springskytte SM individ och lag, Hallsberg 8 sept

2012-09-10 i Värmlands Skyttesportförbund / Nyheter / Arkiv 2012

Tre guld och ett brons. Jo, nog blev helgens SM i springskytte med pistol i Hallsberg en härlig framgång för Värmland och I2 skytteförening.

                                                                                   BWloggaR

Helgens SM-kung blev Robert Drottz som upprepade sin prestation från fjolåret genom att vinna H21.

En inte alltför lätt uppgift.

— Jag är självklart mycket nöjd med dagen sade Robert sedan han inkasserat både guldmedalj och ryggdunkar från lagkompisar.

SM tävlingarna genomfördes på motorstadion i Hallsberg vilket bjöd på utslagsgivande banor och ett tillfälligt uppbyggt skjutstadion.

Det bjöds på byiga vindar vilket innebar vanskliga förhållanden och ingen lyckades skjuta fullt.

Lars Palmgren I 2 gjorde ett bra lopp och tog brons i H35 med 27 träff av 30 möjliga. I samma klass blev Säffles Håkan Gustavsson femma efter utmärkt skytte med 28 träff.

Lagtävlingen vanns av I2 trion genom trion Robert Drottz, Lars Palmgren och Hans Törnevik.

Inför stafetten bytte I 2 och lagledaren Törnevik ut sig själv mot Johan Lindqvist som därmed fick debutera i detta sammanhang.

— Startmannen Drottz sprängde enligt plan fältet och gav Lindqvist ett försprång på en minut före Stockholmspolisen. Lindqvist höll nerverna i styr och gjorde en utmärkt sträcka och vid växling till erfarne slutmannen Lars Palmgren var avståndet 45 sekunder, berättar Törnevik.

Stockholmspoliserna gav dock inte upp utan satte allt på ett kort och kom i kapp. Palmgren visade dock på skjutvallen sina kunskaper och I2 kunde försvara sitt guld.

— Vi är toppennöjda med resultaten då vi hade några tunga namn på skadelistan eller bortresta. Men med många andra bra skyttar i truppen gick det bra ändå. Föreningen har verkligen lyckats bra på pistolsidan de sista veckorna då vi totalt tagit åtta SM medaljer varav sex guld, avslutar en nöjd Hans Törnevik.

BOSSE WIQVIST

 

 

Resultat springskytte SM individ och lag, 8 sept 2012