Headerbild

Resultat KhF: Upplandsserien Korthållfält efter omg 9. 30 sept

2012-10-03 i Värmlands Skyttesportförbund / Nyheter / Arkiv 2012

Bosse Wiqvist ensam om 36 träff i Skultunas KH fält

Tävlingen var den nionde och näst sista i årets upplaga av Upplandsserien. Eller rättare sagt, den sjätte skjutningen av totalt sju, då tre tävlingar har blivit inställda av olika anledningar.

Före tävlingen gick arrangören ut och rekommenderade skyttarna att bereda sig på en blöt skjutning efter den senaste tidens myckna regn.

Och blött var det också när man skulle gå fram och markera på ett par stationer. Men den som inte hade följt rekommendationen att ta på sig stövlarna behövde ändå inte bli blöt om fötterna, han eller hon kunde istället titta i den kikare som man hade ställt upp speciellt för ändamålet. Liggplatserna var alltid förlagda till höjder, så skyttarna var trots allt ganska torra även efter att de hade gått runt hela banan.

Svårighetsmässigt var banan helt perfekt avvägd, med bara en skytt, Bo Wiqvist, Rommehed, som hade fullt, 36 träff. Men därefter var det var ett antal skyttar som hade 35 träff; Juniorerna André Forsberg, Skultuna och Mikael Lundell, Rasbo, samt veteranerna Christer Jansson, Rasbo och Torbjörn Ericson, Haraker, hade samtliga 35 träff.

 

Sammanlagt för Upplandsserien innebär det att Emma Wallerström, Ununge, fortfarande leder bland juniorerna, med 128 träff, före Fabian Hedén Svensson, Skultuna, 57 träff. Olle Funning, Bälinge-Jumkil, och Mikael Lundell, Rasbo har båda 35 träff.

Även bland seniorerna är det oförändrat i toppen. Jan Wallerström, Ununge, leder med 139 träff, före Ann-Sofi Wendle, Almunge-Länna, 135 träff, och Susanne Forslund, Nyköping, med 88 träff.

Bland veteranerna gick Bo Wiqvist, BW-Shooters, upp till ledningen med

136 träff, efter dagens fullträff, och leder före Jörgen Pettersson, Örsundsbro, 134 träff, och Torbjörn Karlsson, Vrenaorten, 125 träff.

 

Den sista deltävlingen i Upplandsserien avgörs redan nu på söndag i samband med Ununges skjutning.

 

Välkomna då!

 

121002

Christer Jansson

samordnare för Upplandsserien

 

 

Resultat KhF Upplandsserien_KH_falt_omg9 30 sept 2012