Headerbild

Fältskyttar klara för årets NM i 6,5 mm-skytte

2013-05-14 i Värmlands Skyttesportförbund / Nyheter / Arkiv 2013

Nu är det klart vilka sju fältskyttar som ska få representera Sverige i årets största tävling i det klassiska 6,5 mm-skyttet. Det handlar om 2013 års nordiska mästerskap, som i år avgörs på svensk hemmaplan i Varberg den 6-7 september. Där ska den svenska

Efter tävlingar under våren har fyra skyttar kvalificerat sig till årets NM och tre skyttar har landslagsledaren Ingemar Gustavsson tagit ut. De uttagna fältskyttarna till NM som går i Varberg den 6-7 september är:


Bo Allansson, Stenungsund
Magnus Larsson, Älekulla                            
Christer Berntsson, Stamnared-Sällstorp
Ingemar Månsson, Helsingborg
Leif Sandberg, Kalix
Thomas Lindblom, Kalix
Olle Gabrielsson, Rommehed

 

Bland de uttagna skyttarna noteras bland annat årets svenska mästare i fältskytte, Leif Sandberg från Kalix, liksom Rommeheds Olle Gabrielsson som tog andraplatsen på SM.

– I år har jag stora förhoppningar på de skyttar som har kvalificerat sig. Vi ska ha en individuell medalj i år, säger landslagsledaren Ingemar Gustavsson.


6,5 mm-skytte är en gren som är unik för Norden. På det nordiska mästerskapet där Sverige, Norge och Danmark möts samlas därför världens allra bästa 6,5-skyttar. Och av dessa länder är det Norge som är giganten. Men i år har Gustavsson hopp om att de svenska ska slå sig in bland de norska skyttarna som normalt tar hand om topplaceringarna.

– Vi har sett hur Norge har dominerat NM under flera år och jag räknar med att skyttarna har inspirerats att höja träning och tävlingsdosen för att kunna stå upp mot framför allt norska laget. Vi har inte samma bredd, så i lagtävlingarna blir det mycket svårt att konkurrera mot Norge, men Danmark ska vi ha bakom oss i varje lagtävling.