Headerbild

Skjutglada ungdomar i Kristinehamn

2013-05-14 i Värmlands Skyttesportförbund / Nyheter / Arkiv 2013

I söndags 12 maj var det dags för en rejäl genomkörare för Värmlands korthållsskyttar. 24 ungdomar deltog i det träningsläger som ungdomssektionen anordnat.

Där fanns både nya skyttar, som bara skjutit 2-3 gånger tidigare med stöd, och äldre mer erfarna skyttar upp till ställningsklasserna. Fokus för dagen var mängdträning, och tur var det med tanke på hur peppade dessa skyttar var. Jag (Linda Strand) och Jan-Erik Fäldt var instruktörer under dagen för att se till att skytten t.ex. kunde få hjälp med liggställning, prova rem-skytte eller få lite koll på sin knäställning. Vi fick även in lite teoripass kring detta.

 

Efter lunch var det dags för lite parövningar där skyttar oavsett vana och erfarenhet fick skjuta tillsammans. Varje skytt fick välja ut vad som var "ett bra skott" för just den. Att sen skjuta sitt bra skott eller högre valör gav en poäng till tvåmannalaget. Första laget till 10 poäng vann! Det sköts på för fullt och föräldrar/ledare fick agera lagledare med koll på poängen. Nu gick ju det här så fort eftersom många sköt så otroligt bra, därför blev det en lika populär extraomgång där målet var 15 poäng! Ytterligare övningar sköts och när dagen avslutades var det många trötta, men nöjda skyttar och föräldrar och ledare som åkte hem.

 

Eftersom jag tog mig friheten att skriva denna text vill jag även framföra några tankar. Det är så roligt att kunna ha en träningsdag där kuddskyttar delar skjutbana med ställningsskyttar. Man ska inte underskatta "idoldyrkan". När jag själv var ny på skjutbanan såg jag upp till de duktiga, äldre skyttarna och ville själv en dag nå dit. Att genomföra skyttelekar där man delar in skyttar i lag ger möjlighet för dom att lära känna varandra. Det går att hitta enkla sätt att skapa teamkänsla.

 

Denna dag var inte svår att anordna, med enkla människor omkring sig är det enkelt. Markus Carlsson i ungdomssektionen skickade ut inbjudan och tog emot anmälningar. Jag handlade lite fika. Vi fick hjälp av föräldrar i Kristinehamns skytteförening att få igång skjutbanan och stänga den. Skyttarna fick själva ta med ammunition för dagen och matsäck eftersom det inte utgick något bidrag till lägret. Anmälningsavgiften för varje skytt var 100 kr där delar av avgiften går till hyra av skjutbanan. Under dagen fanns engagerade föräldrar som hjälpte oss ledare med olika saker och som ett viktigt stöd till sina barn/skyttar. 

 

Nu fortsätter vi in på en bra skyttesommar helt enkelt!

 

Fler bilder finns på facebook, gå med i Skytte i Värmland-gruppen.

 

Hälsningar från Linda Strand

 

 

Läger IMG_2337

 

Läger IMG_2318