Headerbild

Tjejer toppade Ununge Open

2013-05-20 i Värmlands Skyttesportförbund / Nyheter / Arkiv 2013

Ununge Open i gevärsskytte på distansen 50 meter, som genomfördes under helgen, är en årlig återkommande tillställning som växt i popularitet med åren.

                                                                                           BWloggaR

 

Överlägsen mästare i ställningsmästerskapet oavsett klass blev hemmatjejen Linda Bergman medan en annan tjej Ann-Sofie Wendle, Almunge-Länna, triumferade i liggmästerskapet i hård kamp med 

framtidslöftet Martin Gahne, Vaksala, som vann klass 15 år.                       

Bergman är ju en rutinerad skytt med fina meriter och Wendle har ju sedan tidigare bland annat ett SM-guld i fältskytte.

Dagens andra hemmavinst grejade Lars-Göran Lundqvist i klass 55.

— I år blev det ett mindre bakslag deltagarmässigt ( runt 40), detta eftersom tävlingen låg under pingsthelgen. Det är ju oftast konfirmationer under pingsten och det märker vi av, sade Stefan Lundqvist i arrangörsklubben Ununge som för tiotalet år sedan grundade tävlingen.

— Det fina med Ununge Open är att vi låter alla skyttar skjuta även finalens 15 skott, mycket pangande för alla deltagare vilket kan vara en bidragande orsak till tävlingens popularitet. Vi hade bra väder med hanterbara, men växlande vindar.

Att 50-metersskytte är mest populärt bland de yngre märktes då i stort sett halva startfältet kom från klasserna 15 och 17 år.

BOSSE WIQVIST

 

Bilden Ann-Sofie Wendle.

Foto. BOSSE WIQVIST

 

Resultat Kh Ununge Open 18 Maj 2013