Headerbild

Läger för Pistolungdomar

2013-05-28 i Värmlands Skyttesportförbund / Nyheter / Arkiv 2013

Det blev inte så mycket med läger i den mening som vi planera dvs breddläger med värmländska pistolungdomar med en extern föreläsare.

Vi fick inte besked från SISU om de kunde tänkas bidra med pengar till en föreläsare så jag våga helt enkelt inte anlita någon utan det fick bli budgetvarianten.

Lägerdeltagare blev tre stycken dvs faktiskt hela herrjuniorlandslaget i luftpistol som nu satsar mot EM i fripistol här närmast i Kroatien v31

men på lite längre sikt mot VM i Granada 2014. Oscar Ekblad, Carl Sandberg och Magnus Palmgren. Ledare för lägret var undertecknad.

Upplägget var att arbeta med målsättning och delmål kopplat till

tävling- och tränignsplanering.

Under förmiddagen arbeta vi fram en individuell plan utifrån deltagarnas måsättning för träning och tävling.

Vi arbeta även med scatt, skytte simulator, som gav en grov bild på styrkor och förbättringsområden och i samtal arbeta fram vad varje individ behöver arbeta med i sin träningsplan. Vissa variationer noterades men generellt så behövde man träna på att komma till skott snabbare, acceptera att det rör sig, titta på kornet hela tiden även i uppföljning. Mental avslappning mellan skotten men även mellan övningarna. Exempel på övning: 2-5 skott på 150 sek 5-10 omgångar, 1 skott på 15 sek 10 omgångar, med mentala avslappninga på bänken på 1 min mellan övningarna i regel före övning för att skapa mental bild av vad skytten vill uppnå med nästa övning. Detta testa vi sedan på em i praktiken, filma varje skytt för att studera rekylupptagningen, tidtagning från lyft till skott samt kontrollera uppföljning och avslappning efter skott. Målet med dagen var att deltagarna skulle förstå nyttan med att sätta mål och delmål och nyttan med träning- och tävlingsplanering utifrån vad respektive skytt behöver förbättra och träna på.

Detta är inget som görs i en handvändning utan tar tid men förhoppnignen är att deltagarna fick en inblick i nyttan med uppföljning, tävling och träningsplanering och att sätta mål med sitt skytte.

 

Mvh/Lars Palmgren