Headerbild

Torsby's Henrik Jansson 2:a i Världscupen i Skeet

2013-06-17 i Värmlands Skyttesportförbund / Nyheter / Arkiv 2013

Torsby JSK’s Henrik Jansson hade sin hittils största framgång i Världscupen i Skeet

- Det känns... Ja, just nu så fattar jag väl inte riktigt vad som har hänt. Det är väl det här som jag gått och väntat på väldigt länge. Jag har inte riktigt fattat det, men det känns fantastiskt bra! säger Jansson.

 

Henrik Jansson söt fullt 50 duvor, i första omgången och låg då i delad ledning.  Han följde sedan upp med serierna 24, 24 och 25 träff. Totalt 123 träff totalt och delad ledning med 2 andra skyttar inför finalen.

 
Efter finalens första 16 duvor, då 3 skyttar återstod, och Henrik fick skjuta isär om plats i guldfinalen där de 2 bästa skyttarna möts. I guldfinalen mötte han den betydligt mer rutinerade Kuwaitiern Abdullah Alrashidi. Båda träffade 14 av de 16 duvorna i guldfinalen, och i den efterföljande särskjutnigen vann Kuwaitiern.


Det höga resultatet till trots, Jansson säger att det inte varit helt lätt tävling.

- Det är ju det bästa jag skjutit på nya programmet på tävling, så det är ju otroligt bra. Men det har inte känts perfekt under veckan, utan jag har fått jobba mig in i det. Men under tävling kändes det som om jag fick blick på duvorna och träffarna med mig. Men det har varit lite slitigt då jag inte känt att jag varit riktigt i toppform.

 

Värmländskt skytte har återigen visat sig vara i Världsklass!