Headerbild

Värmlänningar till skytte-EM gevär och pistol

2013-06-18 i Värmlands Skyttesportförbund / Nyheter / Arkiv 2013

Nu är det klart vilka skyttar som kommer att få representera Sverige på årets skytte-EM för gevär och pistol som börjar den 22 juli. Det blir 14 gevärsskyttar och sex pistolskyttar som kommer att få försvara de svenska färgerna på plats i Osijek, Kroatien

I OS-grenarna på 50 meter har de svenska seniorerna presterat resultat bl, a  i herrarnas 60 skott liggande. Och på EM finns stora chanser för dessa skyttar att slå till.
– Det ska bli spännande. Förra EM:et var ju ett bra EM så detta ska bli helt klart intressant, säger förbundskapten Mats Eriksson.

Ett antal rutinerade skyttar tävlar i 300-metersgrenarna i gevär Anders Brolund har individuella medaljer att försvara från EM 2011. Mest antal chanser har dock Stefan Ahlesved som tävlar i de tre möjliga 300-metersgrenarna, men också i det liggande 50-metersskyttet.

 

Pistoljunioren Magnus Palmgren Kungl Värmlands regemente är med främst med målsättningen VM 2014, men har på hemmaplan visat flera gångbara resultat och har revanschlusta från tidigare mästerskap.

Tobias Vikberg föll på målsnöret då familjen tagit mycket tid och detta har slagit tillbaka på hans resultat, men kommer säkert att kämpa sig tillbaka i yttersta toppen. Även 2 skyttar med Värmlandsanknytning deltar i pistol, Jonas Fyhrpil urpsrungligen från Lindesberg och en period arbetande på Artilleriregementet och Jan-Olof Danielsson, Sveg som en period var Fryksdaling.

 

 

GEVÄRSTRUPPEN                                        
Stefan Ahlesved, Karlstad-Ulvsby
Anders Brolund, Karlstad-Ulvsby 

PISTOLTRUPPEN
Jan-Olov Danielsson, Älvdalen  (fd Sunne)
Jonas Fyrpihl, Växjö (fd Kristinehamn)
Magnus Palmgren, Kungl Värmlands Reg.