Headerbild

Helena och Kalle är skyttarna för dagen i Sandvikens öppna ”ligg” tävling.

2013-08-07 i Värmlands Skyttesportförbund / Nyheter / Arkiv 2013

Med fint väder och många skyttar så gick tävlingen ”Liggen” av stapeln i söndags.

Vilka resultat det var som presterades i solskenet. Sandviksbanan är ju känd för att vara hårdskjuten i starkt solsken och så hade skyttarna det i söndags. Det var många storfräsare som inte fick till det eftersom solen spelar in vid skjutningen. Olle Gabrielsson Rommehed och Rolf Eklund Lidingö var två av de som inte klarade av solskenet. De hade helst velat ha lite mindre sol. Däremot så slog det ordentligt för Helena Jansson Söderala. Först så blev hon bästa skytt efter huvudskjutningen. Vann Elitklassen med 243 p med serierna 49-49-49-48-48 p Det var bara särskjutningen som hon förlorade mot maken Bengt Jansson i mästerskapet.

Hade Helena vunnit den kampen också så hade hon tagit storslam i tävlingen och tagit vandringpriset för alltid. Nu fick Bengt sin andra inteckning i stället.

I mästerskapet så segrade Bengt Jansson med 343 p tangerat mästerskapsrekord. Tvåa var Helena Jansson även hon 343 p. På tredje plats kom hemma skytten Sten Olle Åberg med  339 p. Veteran klassen vanns av Jalle Hellbom Järbo med 334 p före Claes Gustavsson Hofors med 331 p. Trea var Tom Olsson Rommehed med 327 p.

IUngdomsklassen15 år så segrade Kalle Åberg Sandviken med 338 p men bara två poäng före Filip Jansson Söderala som var tvåa. De här killarna är bland de största skyttebegåvningar som h ar funnits i Gävleborg i deras ålder. Vad månde bliva.

 

                                                                                       Lars Erik Björk

 

 

Resultat G: Sandviken liggen 4 Aug 2013