Headerbild

Resultat KhF: Upplandsserien KH fält omg8 8 September

2013-09-15 i Värmlands Skyttesportförbund / Nyheter / Arkiv 2013

Fredrik Gustavsson lyckades bäst i motsolen i Baggetorp

Fredrik Gustavsson, Åtvid, var ensam om att skjuta fullt, 36 träff, i söndagens korthållfältskjutning i Baggetorp, norr om Vrena. Det var tidigare planerat att skjutningen att skulle ha gått i Dunker, men där hade man fått problem med tillgång till marken.

Göran Hägg hade nu strängat en bana runt det mycket naturskönt belägna Baggetorps vandrarhem. Vädret visade sig från sin bästa sida, en klarblå himmel, 20-25 grader varmt och en svag vind. Allt var upplagt för en mycket trevlig skjutning.

Men solen ställde dessvärre också till problem för många skyttar. Målen var uppsatta på halvgenomskinlig kanalplast, och eftersom målen stod mot solen, blev det på ett par stationer svårt att särskilja figuren från klisterlappen som figuren var tryckt på. Allt såg bara ut som en stor svart fyrkant när solen sken igenom bakifrån. På några banor skapade också trälisterna som målen var byggda av, skuggor, där mål och trälist flöt ihop.

Målen var placerade mellan 42 meter för en S5H, upp till 105 meter för en L20. De flesta målen stod på relativt korta håll, men eftersom prislistan inte visar resultaten på de enskilda stationerna, utan bara totalresultatet, går det inte att se på vilka mål som skyttarna tappade sina träffar.

Men bäst lyckades alltså Fredrik Gustavsson, i seniorklassen som sköt fullt. Bland seniorerna hade också Peter löv, Almunge-Länna, 34 träff, före Patrik Andersson, Rasbo, med 33 träff.

Hanna Heydorn, Vrenaorten, lyckades bäst bland juniorerna, med 34 träff, före Viktor Rygielski, 27 träff, och Oscar Svahn, 21 träff, båda Gillberga-Lista.

Bland veteranerna toppade som så många gånger förr, Bo Wiqvist, BW-shooters, idag med 33 träff, före Sölve Pihl, Finspång, 32 träff och Jörgen Pettersson, Örsundsbro, med 30 träff.

 

Med den här tävlingen har Upplandsserien kommit fram till den åttonde omgången av de totalt planerade 11 skjutningarna. Men eftersom Ultunas tävling blev inställd är det egentligen den sjunde skjutningen.

Totalt behåller Hanna Heydorn, Vrenaorten, ledningen, bland juniorerna, med 124 träff, före Fabian Hedén Svensson, Skultuna, 60 träff.

Bland seniorerna ökade Peter Löv, Almunge-Länna, på ledningen till 202 träff, före klubbkompisen Ann-Sofi Wendle, 194 träff, och Jan Wallerström, Ununge, 173 träff.

Bland veteranerna är ställningen oförändrad, med Bo Wiqvist, BW-shooters, i ledningen med 213 träff, före Torbjörn Karlsson, Vrenaorten, 192 träff, och Christer Jansson, Rasbo, 188 träff.

 

Nu återstår det bara tre tävlingar i årets upplaga av Upplandsserien.

Eftersom det är bara de sex bästa tävlingarna som räknas för slutresultatet finns det fortfarande möjlighet för skyttar som ännu inte har skjutit så många tävlingar att klättra uppåt i resultatlistan, vid bra resultat på de sista tävlingarna.

 

Nästa tävling i Upplandsserien är Västmanlands förbundsmästerskap i Götlunda, lördagen den 28/9 följt av Upplands förbundsmästerskap dagen efter, i Forsmark.

 

Välkomna!!

 

PS! För den som tycker att det dröjer för länge till den 28, kan redan den 21/9 åka till Frösunda och skjuta deras kretsmästerskap.

 

130914

Christer Jansson,

samordnare för Upplandsserien

 

 

Resultat KhF: Upplandsserien KH falt omg8 8 Sept 2013