Headerbild

Ståläger med tävlingsfokus i Ekshärad

2013-11-25 i Värmlands Skyttesportförbund / Nyheter / Arkiv 2013

Då har Värmlands skyttesportförbund återigen genomfört ett ståläger för luftgevärsskyttar. Vi var fyra tränare som under dagen skulle drilla nio skyttar i Ekshärads skyttelokal den 9 november och temat för helgen var ”Tävling”. Dagen började med genomgång

Därefter var det dags för tre fokusområden; avslappning i höft, axlar och armar och sist övning med inlyft och grovriktning. Detta är något som många av oss skyttar har nytta av att tänka till på när vi tränar och tävlar. Är vi avslappnade och gör vi likadant vid varje förberedelse av skottet?

Eftersom temat var ”tävling” så blev det självklart olika tävlingsövningar och skyttarna fick välja en valör som var ett ”bra skott” efter sin egen förmåga. På detta sätt kan två skyttar tävla tillsammans oavsett erfarenhet. Istället för att vid markering ange valör så blir det Ja eller Nej, beroende på om man klarade att skjuta sitt bra skott. Minipriser delades ut efter varje tävlingsmoment! Innan lunch avslutade vi med en final av sportskyttevariant.

Lördagen rullade på med teori varvat med skyttelekar i tävlingsliknande former. Dagen avslutades med en ”läxa”, varje skytt fick för sig själv skriva upp minst tre saker de skulle ta med sig från denna dag och öva på vid nästa träning eller tävling.

Jag frågade Daniel Arketeg, Kristinehamns SKF, vad som var det bästa med dagen?

-       Jag förbättrade mitt skytte och så de roliga lekarna!

Lärde du dig nåt speciellt som du tror du kan ha nytta av?

-       Jag lärde mig mycket om hur man skulle hålla geväret och hur man rätt ställde sig iordning, fortsätter han.

Tävlingsdags på riktigt

På söndagen hade några av skyttarna anmält sig till tävling och vi möttes upp i Charlottenberg för att delta på Edasmällen (resultat hittar du här http://iof3.idrottonline.se/SvenskaSkyttesportforbundet/Borjaskjuta/Hittadittdistrikt/VarmlandsSkyttesportforbund/Nyheter/SkytteportalensNyheter/ResultatLgEDAsmallen10November/). Jag pratade bland annat med Elin Arnesen, Eda SKG, innan tävlingen och hon skulle jobba med att slappna av i axlarna. Erik Johansson, Torsby-Lekvattnet, valde att fokusera på grovriktning.

Vi tränare hoppas att skyttarna fått med sig tips hem som de kan använda hemma på sin egen träning, men också tips inför tävling. Konceptet att följa upp med en tävlingsdag var väldigt intressant och passar det i kalendern kan upplägget bli så fler gånger.

Tack för en trevlig helg alla som var med!

Hälsningar från
Andrea Franzen, Eric Wallberg,
Joacim Sundström och Linda Strand (den som skrivit)

 

Bildkollage Ekshäradläger luft Nov 2013