Headerbild

Helgens Fältskyttekår

2015-04-14 i Värmlands Skyttesportförbund / Nyheter / Arkiv 2015

Helgens Fältskyttekår i gevärsfältskytte fick en rasande grann inramning med friska och byiga vindar, regnbyar och en förträfflig bara som inte gick att klaga på.

                                                                                   BWloggaR

 

Och den som njöt mest av tillställningen var förstås Skultunas Martin Andersson.

För han var ensam om att pricka in maximala 42 träffar.

Starkt!

Det var säkert inte många som trodde på en maxträffare med tanke på vädret, men Skultuna-Martin ville annat.

Han är ju en kille som tidigare visat framfötterna.

— Men denna vinst rankar som självklart som min största i karriären, sade västmanlänningen lugnt och sansat då han satt och väntade på att få sin välförtjänsta guldmedalj.

Närmast efter var Sandvikens Sten Olov Åberg med 40 träffar och en trio med 39 träffar.

Och målgrupperna var placerade mellan 244 och 470 meter. Inget långhåll med andra ord vilket i sig var lite trist, men det fungerade bra ändå.

Den kraftiga och byiga vinden gjorde att det gällde att behandla sidskruven varsamt - och rätt.

Och att gå i rätt patrull som det så fint heter.

Roslagsarrangörerna skiljde sig med heder från uppdraget och de hade även hittat några nya skjutplatser i närheten av Ununges skjutbana vilket var både glädjande och uppfriskande.

Drygt 130 deltagare kom till start och det är ju en siffra som är godkänt i dagsläget då sportens popularitet har dalat med åren.

Västmanland vann distrikslagtävlingen.

Skultuna toppade såväl två som tremanna medan Östhammar vann tvåmanna i liggande.

 

Vem är då Martin Andersson...

 

Jag är 27 år gammal och arbetar som snickare sedan 4,5 år tillbaka. Har tidigare även jobbat som eldfastmurare i Norge på Hydro Aluminium i Årdal tre år. Började skjuta luftgevär 1996 och sedan korthåll 1997. Två år senare, 1999, började jag skjuta 6,5 med Olle och Hasse i Skultuna som ledare. Har varit med i ungdomslandslaget i 6,5 tre år i rad, 2005, 2006 och 2007. Största framgången hitills är nordiska fältskyttesilvret i Overhalla Norge 2006 efter särskjutning. Min största nationella framgång är vinsten av fältskyttekåren 2015.

 

Vad tyckte du om Kårskjutningen?

Den var lite annorlunda då det inte ingick något riktigt långhåll, men det är ju också en typ av variation. Det behöver ju inte bara vara långa avstånd. Variationerna på målen var riktigt bra och utmanande, kombinerat med den vindavdrift som var. Det var kul att lyckas när när förhållanderna var svåra. Tävlingen var bra arrangerad, med fina liggplatser och mål.

 

Bild: Martin Andersson

Foto: Janne Norlander.

 

BOSSE WIQVIST