Headerbild

Resultat KhF: Upplandsserien KH fält omg6 13 September

2015-09-18 i Värmlands Skyttesportförbund / Nyheter / Arkiv 2015

Ingen rådde på Jan Nordlander i Götlunda

Fyrtio träff var länge dagens högsta resultat i Götlunda korthållfältskjutning i söndags, men det var förstås innan KF70-skytten Jan Nordlander, Skultuna, hade kommit tillbaka till samlingsplatsen i den sista patrullen. Eftersom Jan inte bommade ett enda skott, så blev dagens bästa resultat istället 42 träff på de sju stationerna. (Snyggt skjutet Jan, efter vad jag kan se var det sex är sen sist du hade fullt på en skjutning i Upplandsserien). Målen stod idag på mellan 47 meter och upp till 93 meter. Dagens svåraste mål var det längsta och det kortaste målet, en C4 på 47 meter och en B13 på 93 meter, samt det sista målet, en T7 på relativt korta 65 meter.
Efter Jan var det fyra skyttar som hade 40 träff: Junioren Elin Myrberg, Kila, senioren Anders Hasselgren, Trosa-Vagnhärad och de två veteranerna Hans Hägglund, Skultuna, och Arne Korsbäck, Skultuna.
För Upplandsserien räknas som vanligt bara de sex första stationerna, och även här var Jan Nordlander ensam om att ha fullt, 36 träff.
I Upplandsserien har nu de mest aktiva skyttarna redan skjutit sex tävlingar. Eftersom det sammanlagda resultatet i serien räknas på de fem bästa tävlingarna, så kommer dessa skyttarna nu bara att få räkna resultatet om det är bättre än någon av de tidigare resultaten. Det här gör också att skyttar med färre skjutna tävlingar snabbt kan närma sig nedifrån, då de fortfarande får räkna hela sitt skjutna resultat. Men i toppen av de tre klasserna har det ännu inte skett några större förändringar.
Bland juniorerna leder fortfarande Hanna Heydorn, Vrena, med 115 poäng, före Elin Myrberg, 114, och Isak Johansson-Hede, med 102 poäng, båda från Kila.
Bland seniorerna är det tre AlmungeLänna-skyttar i topp. Åke Gustavsson leder med 172 poäng, före Ann-Sofie Wendle, 161 poäng, och Björn Brindefalk med 110 poäng.
Bland veteranerna slutligen, toppar Bo Wiqvist, Eskilstuna, med 177 poäng, före Christer Jansson, Rasbo, 169, och Torbjörn Karlsson, Vrenaorten, 152 poäng.

Nästa tävling i Upplandsserien blir redan nu på lördag, då Kila skyttegille bjuder in till tävling.
Anmälan sker vid Sala skjutbana mellan kl 9 och 10.30.

Välkomna!!

150917
Christer Jansson
samordnare för Upplandsserien

 

Resultat KhF: Upplandsserien KH falt omg6 13 Sept 2015