Headerbild

HARAKER: Förbundsmästerskap 13 mars

2016-03-14 i Värmlands Skyttesportförbund / Nyheter / Arkiv 2016

"Omöjlige" Olle Gabrielsson, Rommehed, vann elitklassen som väntat. På maxträff (42) och en drös innerträffar (33) vid söndagens gevärsfältskytte utanför Haraker.

                                                                                       BWloggaR      

Men dagens skräll var 26-årige Unungeskytten Peter Lundqvist som oväntat pangade hem DM-guldet i den öppna klassen för Stockholmsdistriktet.

Och som han gjorde det.

Segerrecptet löd på maximala 42 träffar, ett resultat han var ensam inom distriktet.

Och han är ju blott tredjeklassare i år.

Hur känns det att vinna DM-guld Peter?

— Lite ovant, jag har aldrig fått frågan förut. Det är extra kul att få slå farsgubben. Han har varit och är fortfarande en förebild inom skyttet för mig och det är kul att man kan få vara med tampas, och ibland även slå honom.

Hur var tävlingen?

— Det var bra. Men jag hade knappast räknat med att skjuta fullt idag, speciellt inte med tanke på hur knackigt det gick förra helgen. Men jag hade den lilla tur som behövdes, säger 26-åringen.

De senaste åren har dock fältbössan används sparsamt avslöjar han.

— Vintern 2013-2014 var jag i Afghanistan och förra vintern kom jag aldrig riktigt igång. Så det är först nu som jag har haft/tagit mig tiden. Det är därför jag fortfarande skjuter i klass tre. Jag jobbar som soldat på heltid på Livgardet i Kungsängen, avslutar helgens stora skytteknall Peter Lundqvist.I kikarklassen blev det två maxträffare i form av John Johansson, Frösunda, och Mikael Edholm, Östhammar.

BOSSE WIQVIST