Headerbild

Individuella SM medaljer i sportskytte

2016-08-03 i Värmlands Skyttesportförbund / Nyheter / Arkiv 2016

Det blev fina värmländska framgångar då SM i sportskytte 3x20 sköts i Kristianstad. Elin Brask från Eda kvalade in till finalen för Dam juniorer med sin sjunde plats och när man har kvalat in till finalen startar alla från noll.

Chansen fanns därmed och Elin tog den direkt då hon kopplade greppet med sitt liggande och knäskytte och ledde finalen med 0,4 poäng då ståskyttet skulle påbörjas. Det var otroligt jämnt mellan skyttarna och spänningen var olidlig. – Det kunde inte vara värre på läktarplatsen; kommenterade Elins coach och pappa Andrée när sista skottet var avlossat. Det är väldigt jobbigt att sitta bakom och se på. Elins ståskytte gav till slut ett SM silver med 436,3 poäng efter segrarinnan Louise Nilsson från Sjuhäradsbygdens SSK med 442,5 poäng. – Jag är så nöjd med mitt knäskytte idag skrattade Elin som var väldigt nöjd med sin slutliga silvermedalj. Det blåste inte så mycket som det har gjort tidigare under veckan och det har även kommit lite regn här idag. Så nu är det bara att ladda om inför morgondagens liggande skytte, sa Elin belåtet efter den fina prestationen. Det blev fler värmländska framgångar i Dam junior finalen med Anna Eklöf från Storfors på en fjärde plats med 415,0 poäng och Malin Stafås från Skoga-Ekshärad tog sjunde platsen med 380,2.

ALBIN FICK ETT VÄLFÖRTJÄNAT BRONS

I Herr juniorer 3x40 tog Albin Johansson från Lekvattnet-Torsby ett SM brons med 432,9 efter ett mycket imponerande finalskytte. Ludwig Wässman från Björksta Ungdomsskytteförening segrade på svårslagna 450,0 poäng.

 

 

 

Text & Bild: Anna Nilsson