Headerbild

Upplandsserien KH falt

2016-08-26 i Värmlands Skyttesportförbund / Nyheter / Arkiv 2016

Jan Norlander klarade vindarna bäst i Rasbo

Vid den senaste skjutningen i Upplandsserien, som gick i Rasbo den 5 juni, lyckades Jan Norlander, Skultuna, bäst av alla skyttar. Den tidvis rätt starka vinden ställde till problem för många skyttar, vilket inverkade på att dagens högsta resultat blev 34 träff av 36 möjliga.

Dagens svåraste station var annars station 4, en B20 på 117 meter.

Tidigare fanns ett maximalt avstånd på 110 meter. Men från och med i år är denna gräns borttagen, och det finns faktiskt ingen övre gräns alls för avståndet numer. Idag stod B20 alltså på 117 meter, i knästående, dessutom. Här var det många som inte trodde att figuren stod så långt borta, vilket gav en medelträff på bara 2,5.

 

Jan Norlander har skjutit bra på alla skjutningar han har varit med på, och med dagens fullträff klättrade han upp på en femte plats bland veteranerna med 104 poäng. Bäst bland veteranerna är annars fortfarande Bo Wiqvist, Eskilstuna, med 141 poäng, före Hans Hägglund, Skultuna, 128 poäng, och Alf Sellin, Björksta, med 122 poäng.

Bland juniorerna leder Isak Johansson-Hede, Kila, med 96 poäng, före Hanna Heydorn, Vrenaorten, med 92 poäng.

Bland seniorerna är det bara Almunge-Länna i topp. Etta är Åke Gustavsson, 125 poäng, före Peter Löv, 120 poäng och Ann-Sofi Wendle med

101 poäng.

Bland kikarskyttarna toppar Kristoffer Eriksson, Almunge-Länna, med 85 poäng, före Jonas Ericson, Rosersberg, 61 poäng, och Pia Rothman, Almunge-Länna, 36 poäng.

 

Nästa skjutning i Upplandsserien blir nu på lördag, den 28/8, med anmälan vid Trosaland skyttecenter.

Och dagen efter, söndag den 29/8, blir den sjätte deltävlingen, med anmälan vid Ekebyboda skyttecenter.

 

Välkomna!

 

Vi ska också passa på att gratulera Torbjörn Karlsson, Vrenaorten, till SM-silver i korthåll fält, efter särskjutning om guldmedaljen. Grattis!

 

160825

Christer Jansson

samordnare för Upplandsserien

 

Resultat KhF Upplandsserien KH falt omg4, 5 juni 2016