Headerbild

Resultat GF: Höstträffen Kungsängen 29 oktober

2016-10-30 i Värmlands Skyttesportförbund / Nyheter / Arkiv 2016

Lördagens Höstträff i gevärsfältskytte på Kungsängens skjutfält lockade 122 deltagare och innehöll en hel del besvärande blåst, men också en trevlig, välordnad bana där målgrupperna i det flödande solskenet var placerade mellan 200 och 505 meter.

Dagsbäst var duon Lars Göran Lundqvist, Ununge, och nyblivne NM-ettan Olle Gabrielsson, Rommehed, som båda nådde dels maximala 36 träffar och dels 24 innerträffar vardera.

Vinsten i mästerskapet och i 55-klassen tog Rospiggen hand om medan Gabrielsson vann elitklassen, för dagen omnämnd som NM-klassen.

Det sista målet, tunna 505 meter höll på att bli ödestigert för Olle Gabrielsson.

Hans samtliga sex träffar satt i vänsterkanten på målet, ungefär som mest en centimeter in. Så nära en helbom var den träffsäkre masen, som hade vridit på för mycket på sidskruven, elva snäpp. Men träffarna satt - vilket var det viktigaste.

Segraren Lundqvist var nöjd.

Och sade så här över en kopp kaffe som avslutade dagen.

— Min första fälttävling sedan i mars, så återkomsten satt perfekt. Det mesta klaffade bra för mig. Inga större misstag  och det var ju en tävling som det dessutom gällde att ha rejäl kontroll över vinden för att inte bomma, menade Unungeveteranen förnöjt.

Även i liggandemästerskapet blev det en tät drabbning. Duon Börje Nilsson, Östhammar, och Arne Korsbäck, Skultuna, ändade på 33 träffar, med vinsten till Östhammarveteranen.

Lagtävlingen vanns av Lidingötrion  Stewe Eklund, Jan Rengbrand och Tore Bjurvén. Samtliga med 32 träffar vardera.

Kikarklassen ”Extra”, med några extra vassa mål bakom de ordinarie grupperna, var dagens mest välfyllda med 30-talet deltagare, och den vanns överlägset av Samuel Eketorp, Bromma-Solna, på 32 träffar. Han toppade även extratävlingen i kikarklassen med 20 inner. Liggettan blev den unga Östhammarkillen Hugo Svedström med 17, kul, och i ställningsklassen blev det delad pott för duon Gabrielsson-Lundqvist med 24 innerträffar.

Text och bild: BOSSE WIQVIST

 

Resultat GF Höstträffen Kungsängen 29 okt 2016