Headerbild

Resultat L: Gåsaskjutning Nationell Skeet Bredared 12 november

2016-11-12 i Värmlands Skyttesportförbund / Nyheter / Arkiv 2016

Årets sista skeet tävling på Bredareds banor. Vädermässigt så har ju redan vintern kommit trots tidig november. Det var nog det som gjorde att många av de "gamla trogna" skyttarna uteblev.

Trots att vi var få som ställde upp så blev det en god kamp. Vädret måste vi ändå säga var fantastiskt, 7-8 cm gnistrande snö och en klarblå himmel mitt på dagen. Lite kallt och bitigt på morgonen och på eftermiddagen men ingen vind och ja överlag ett helt ok skjutväder.
Och som vi brukar på våra tävlingar så skjuter vi 50 smäll för att sedan ta en gemensam lunch och sedan dela in oss i 2 klasser. Och man får väl säga att trots att vi var få skyttar så var resultaten där dom brukar. Delning mellan A och B klass vid 40 träff, och det krävdes en 90+ för att ta hem det hela.


I A-klassen segrade Björn Jonsson, Götene på mycket fina 94 träff, den enda som presterade ett 90 resultat och även den ende skytt som presterade en 25 för dagen. 2:a blev hemmaskytten Göran Axelsson, Bredareds SSK på 87 träff. 3:e pris knep Ingemar Nordberg på 79 träff.


I B-klassen klev hemmaskytten Micke Peterson fram och lyckades ta hem segern via bättre fotarbete med 77 träff. 2:an som då fick ge sig var Peter Karlsson, Nimrod även han 77 träff. 3:e pris gick till även det till en Nimrod skytt Stefan Hansson som fick ihop 75 träff.
För första gången tror jag som vi fick med ett par B skyttar som knep poäng till vårat poängpris. Så där var vi några skyttar som kunde plocka välbehövliga poäng till poängpriset som gått ytterligare ett år.
Summering så var det återigen en mycket trevlig tävling och ett förträffligt kök, tack Annika.


mvh Göran

 

Resultat L Gåsaskjutning Nationell Skeet Bredared 12 nov 2016