Headerbild

Bo Wiqvist toppade i strålande sol vid Kanonsmällen i Finspång

2017-04-18 i Värmlands Skyttesportförbund / Nyheter / Arkiv 2017

Lördagen den 8 april arrangerade 120-års-jubilerande Finspångs skyttegille Kanonsmällen för 22á året. Det visades sig dessutom att skyttegillet bildades just den 8 april 1897, så dagens korthållsfältskjutning var verkligen ett riktigt 120-årsjubileum

Men eventuellt så kommer skyttegillet inte att kunna arrangera så många tävlingar till, det ska byggas nytt i området, och idag har föreningen bara hyresavtal för att år i taget.

Tävlingen hölls i strålande sol på de böljande markerna alldeles bakom skjutbanan. Det var egentligen inte så kraftig vind, men emellanåt samlade den sig och följde dalgången, vilket gjorde att man ibland behövde skruva några knäpp extra på dioptern. Det flesta bommarna kom på det sjunde målet, en B20 på 110 meter.
Tävlingen omfattade 8 stationer med kända skjutavstånd, från 55 meter upp till 110 meter. Två knästående stationer för KF3 - KF55 och liggande för övriga.
På alla åtta stationerna toppade alltså Bo Wiqvist med 46 träff före Fredrik Gustavsson, Åtvidaberg, och Göran Hägg, Bälgviken, båda med 43 träff.

Kanonsmällen var årets första deltävling i Upplandsserien. I Upplandsserien räknas bara de första sex stationerna, dessutom räknas alltid högsta resultat upp till 36 träff. Idag betyder att alla får en träff i tillägg på skjutet resultat.

Det här betyder att Simon Gustavsson, Åtvidaberg, toppar bland seniorerna, med 35 träff, före Simon Ness, Arvika, och Mikael Berkelund, Åtvidaberg, båda med 34 träff.
Bland veteranerna har tre skyttar 36 träff; Bo Wiqvist, Eskilstuna, Torbjörn Karlsson, Vrenaorten, och Peter Berkelund, Åtvidaberg.
För dagen var det inte några juniorer eller kikarskyttar med.

Nästa tävling i Upplandsserien blir på lördag den 22 april i Nytorp, Vrena. Anmälan på plats kl 9-10. Upplysningar: Torbjörn Karlsson 070-2181870.

Välkomna!!

170417
Christer Jansson
samordnare för Upplandsserien