Headerbild

Resultat KhF: Upplandsserien KH fält efter omg 6. 2 september

2017-09-11 i Värmlands Skyttesportförbund / Nyheter / Arkiv 2017

Utslagsgivande skjutning i grusgropen vid vägen mot Sätra brunn.

Lördagens korthållfältskjutning, arrangerades i år av Sala skyttegille eftersom Kila skytteförening har lagt ned sin förening och gått upp i Sala skg. Men det är fortfarande Hans Eriksson som lägger skjutningen. Eftersom de nu inte längre kunde använda samma marker som Kila har använt de senaste åren, flyttade Hans skjutningen till ett par av grusgroparna i den långa Grällstaåsen, ett par kilometer syd-ost om Sätra brunn. Förutom att grusgroparna tidigare många gånger har använts för 6,5-mm's fältskjutningar, används de numer också för skidåkning på vintern. Om det behövs finns det utrustning för att lägga ut konstsnö på spåren. Men nu behövde vi inte trängas med varken skidåkare eller 6,5-mm´s skyttar utan korthållsskyttarna hade markerna helt för sig själva.
Här hade Hans Eriksson lagt en mycket trevlig och utslagsgivande skjutning, där även den lite sneda vinden ibland var lite svårbedömd. Det fanns inget riktigt kort håll, utan den kortaste avståndet var 60 meter till en T5, och längst var det till en B13 på 110 meter. Dagens svåraste mål var också B13 på femte stationen, här var det bara drygt tre träff i genomsnitt.
Dagens högsta resultat stod inte oväntat Bo Wiqvist, Eskilstuna, för. Med sina 35 träff, en bom på den smala L14  på sista målet, var han två träff före Alf Sellin, Björksta, och ytterligare en träff före tre skyttar med 32 träff.

I Upplandsserien innebär det att Bo Wiqvist får 36 poäng, och övriga skyttar får en extra träff till sitt skjutna resultat.

Sammanlagt innebär det att Isak Johansson-Hede, Sala, återtar första platsen bland juniorerna med 88 poäng, före Pernilla Gestrup, Nyköping, 85 poäng, och Albin Önerud, Almunge-Länna, 27 poäng.
Bland seniorerna klättrar Ann-Sofie Wendle, Almunge-Länna, upp på första plats med 165 poäng, före Åke Gustavsson, också Almunge-Länna,  och Anders Hasselgren, Trosa-Vagnhärad, båda med 158 poäng.
Bo Wiqvist, Eskilstuna, befäste sin ledning bland veteranerna, och har nu 175 poäng, före Christer Jansson, Rasbo, 165 poäng, och Torbjörn Engqvist, Trosa-Vagnhärad, 151 poäng.
I kikarklassen leder Mikkail Stråldal, Örsundsbro, med 164 poäng, före Carl.Johan Kjellander, 99 poäng, och Berner Setterwall, 60 poäng, båda från Stockholm Skarp.

Nästa tävling i Upplandsserien blir söndag den 17 september med anmälan vid Götlunda skjutbana. Upplysningar: Berndt Andersson 0589-50256, 073-9494116.

Välkomna!!

170909
Christer Jansson
samordnare för Upplandsserien

Resultat KhF Upplandsserien KH falt omg6. 2 sept 2017