Headerbild

Per Anders Lander dubbel silvermedaljör vid Lapua Europa Cup finalen i Karlstad 16-17 september

2017-09-17 i Värmlands Skyttesportförbund / Nyheter / Arkiv 2017

Per Anders Lander Kungliga Värmlands reg sf som lyckades med dubbla silvermedaljer vid Lapua Europa Cup Finalen i Karlstad 16-17 september.

Europas 20 bästa skyttar gjorde upp på Sörmon i grenarna grovpistol 25m cal 32 och standardpistol 25m cal 22. Skyttar från hela Europa har under året kvalificerat sig till finalen i Karlstad. Krävs att man är på pallen vid någon av fem kvaltävlingar.
Första kvaltävlingen var i Hannover Tyskland 12-14 maj, andra kvaltävlingen var i Aarhus Danmark där Per Ander Lander kvalificera sig genom att vinna tävlingen. Tredje kvaltävlingen var i Lathi Finland 16-18 juni, fjärde var i Thun Schweiz och sita kvaltävlingen var Europa Mästerskapet Baku Azerbajdzjan. Men det krävdes det yttersta vilket Per Anders Lander lyckades med då han sköt personliga rekord båda dagarna. Grovpistol 583 poäng med Samma poäng som segraren Boris Artaud men Boris hade 21 innertior och Per Anders 17 innertior.
Per Ander satt nytt personligt rekord även på Söndagen och var även då ytterst nära att vinna guldet. Samma poäng 573 poäng i standardpistol som flerfaldig Världs cup vinnare, europa mästare och deltagare i final vid senast fem olympiader, Joao Costa från Portugal.
Men även denna gång så var hade Per Anders fyra färre innertior. Men Per Anders var riktigt nöjd, lite stolpe ut med innertiorna men att sätta två personliga rekord av två möjliga tävlingar är riktigt bra.
I och med silvermedaljerna så har Per Ander Lander redan kvalificerat sig till Europa Cup finalen 2018 som kommer att gå av stapeln i Lissabon Portugal slutet av september eller början av oktober 2017.
Representanten från ESC european shooting confederation Marko Leppä var mycket nöjd med arrangemanget I Karlstad och tackade arrangerande förening och Kommunen för ett mycket väl genomfört
arrangemang och kommer att promota Karlstad nästa gång Sverige står på tur för att arrangera en större
internationell skyttetävling.

Som tävlingsledare kan man knappast var annat än oerhört stolt och glad även om man är lite sliten
efter en så fin insats. Att det blev ett så lyckat arrangemang ska tillskrivas alla duktiga
funktionärer i föreningen och inlånat ett par från Säffle och Karlstad.
Men det hade definitivt inte blivit så lyckats utan uppbackning av Karlstad Kommun vid invigning
Och prisutdelning, stort Tack till Karlstad Kommun.

Nästa uppdrag för Per Anders Lander blir landskamp mot Norge i Oslo 29 september till 1:a oktober
Där även klubbkompisen Magnus Palmgren är uttagen i den Svenska truppen.
Ledare för den svenska truppen är Lars Palmgren.




Text o bild: Lars Palmgren