Headerbild

Sörli krossade rekordet

2018-07-22 i Värmlands Skyttesportförbund / Nyheter / Skytteportalens Nyheter

Arvikakedjans gamla poängrekord krossades av mästerskytten Daniel Sörli när årets upplaga avgjordes på Paradisbanan i lördags.

 Det var väldigt, väldigt bra, säger Höland & Björkelangen-skytten som tog sin andra inteckning i kedjan.
I C-finalen blev det dubbelt värmländskt i topp genom Eda-skyttarna Alvin Jonasson och Oscar Morfeldt.

93 deltagare tog sig till skjutbanan i Arvika under lördagen i den tryckande värmen. Någon som dock verkade trivas i hettan var Daniel Sörli, Höland & Björkelangen, som upprepade framgångarna från 2016. Då tangerade han Elin Åhlins rekord på 383, i år mosade han det och slog till med fenomenala 389 poäng.
- Det är roligt att få detta efter allt det arbete jag lagt ner detta året, säger 27-åringen.
Klubbkompisen Magnus Bjerke flåsade honom i ryggen ändå fram till enkelskotten där Sörli drog ifrån och till slut vann med sex poäng.
- Magnus fick mej ifjol så det var skönt med revansch, berättar Daniel.
Elin Åhlin, Bälgviken, tog tredjeplatsen efter en bra ståserie och blev därmed bästa svensk.

Fredrik Thyberg, Edsbjörke, och Per Magnusson, Skillingmark, blev bästa värmlänningar i A-finalen på samma poäng, 28 poäng efter segraren Sörli.
- Det var inte vad jag hoppats på, förklarar Thyberg som slutade tia. Jag hade inga förväntningar på någon särskild placering men det var skjutmässigt dåligt, fortsätter han.
Desto mer imponerad var Thyberg över Sörlis skytte.
- Han är helt outstanding. Han håller ju den klassen hela året.

I C-finalen blev de värmländska framgångarna större. Alvin Jonasson, Eda Skyttegille, tog andra segern för helgen och precis som i Normahylsan hade han klubbkompisen Oscar Morfeldt bakom sig på en andraplats. Än en gång gick de in i finalen på samma poäng och sköt väldigt jämnt. Alvin landade på 387 poäng och Oscar två poäng bakom.
- Man blir bättre av att tävla mot varann när man är så jämna, svarar Alvin på frågan om vad han tycker om deras jämna nivå.
Alvin och Oscar hade några poängs försprång på de andra in i finalen och fortsatte att leverera, så riktigt spännande blev det aldrig, förutom om vem av Eda-skyttarna som skulle dra det längsta strået. Oscar tog ledningen till att börja med, men Alvin var bättre i enkelskotten.
- Det gör inte så mycket att jag kom tvåa. Det är alltid lika roligt att tävla och kul med dubbelt Eda på pallen igen, säger Oscar.

I kikarklassen var det spännande ända in i slutet då det blev särskjutning om alla pallplatser eftersom tre stycken skyttar hamnade på 396 poäng. Fredrik Niklasson, Karlstad JSK, bärgade sin andra seger för helgen efter första särskjutningsskottet före Kristinehamnarna Martin Ekberg och Per Andersson.

I lagfinalen kammade Höland & Björkelangen lag 1, där bland annat Daniel Sörli ingick, hem segern före Bälgvikens Skf, precis som under fredagens lagtävling.

Selma Carlsson