Headerbild

Värmländsk framgång i Normahylsan

2018-07-22 i Värmlands Skyttesportförbund / Nyheter / Skytteportalens Nyheter

Normahylsan lever vidare ett tag till efter att Stefan Ahlesved, Karlstad-Ulvsby Skf, i fredagens tävling på Paradisbanan tog hem sin första inteckning.

– Jag brukar skjuta dåligt här i Arvika, men i år passade förhållandena, säger en nöjd Ahlesved.

Årets 300-meterstävlingar inleddes traditionsenligt med liggandetävlingen Normahylsan med cirka 90 deltagare. I år hade förra årets segrare, Daniel Sörli från Höland & Björkelangen Skl, fått med sig ännu fler norrmän till start och Sörli hade dessutom chans på att få behålla hylsan efter segrar de senaste två åren. Men det var värmländske Stefan Ahlesved som sköt bäst och tog hem den rafflande A-finalen efter att ha klättrat från sjätte plats. Stefan var flera poäng bättre än bäste norrman. Färre poäng skiljde dock i toppstriden. Tvåan Eva Åhlin, Bälgvikens Skf, var bara tre tiondelar efter och även trean Fredrik Thyberg, Edsbjörke, som jagar sin tredje seger av Normahylsan, var mindre än poängen efter Stefan som bjöd in de andra efter en 9,9 i sista enkelskottet.

– Jag var inte så nervös faktiskt. Jag fick puls de sista skotten i andra serien där jag avslutade med en åtta och sista enkelskottet var lite darrigt, förklarar Stefan.

Att han inte var nervös var kanske inte så konstigt då han anmälde sig på själva tävlingsdagen och inte hade några direkta förväntningar.

– Jag hade inte tänkt skjuta egentligen, jag bestämde mig väldigt sent men jag skulle ändå hit så då tänkte jag att jag lika gärna kunde skjuta.

I den helvärmländska kikarfinalen blev det seger för Karlstads Jaktskytteklubb genom Fredrik Niklasson som vann hela 3,2 poäng före hemmaskytten Andreas Noren. Trea blev Magnus Lindström, också han från Arvika.

– Jag skjuter ju inte detta vanligtvis så det är ovant, men kul. Jag skjuter PRS, långhållsskytte med avstånd som kan vara allt mellan 25 meter och 1600 meter i olika skjutställningar i en tävling, säger den muntre segraren.

I C-finalen blev det dubbelt värmländskt i topp tack vare Edaskyttarna Alvin Jonasson och Oscar Morfeldt, som också höll undan för norska konkurrenter. Alvin vann 0,8 poäng före klubbkompisen som ändå var nöjd.

– Men lite mer poäng kunde jag ju fått, säger Oscar.

Alvin var förstås glad över segern:

– Sista fem skotten skakade jag lite så det känns skönt att vinna.
MORGAN CARLSSON